תינוקות ופעוטות עד גיל 5 נמצאים בסיכון מוגבר לחנק ממזון בשל שילוב של שלושה גורמים: דרכי הנשימה שלהם צרות יותר משל המבוגר, ולכן עלולות להיסתם בקלות על ידי מזון שנשאף בטעות לקנה הנשימה במקום לוושט.
לילדים אין שיניים טוחנות מפותחות וחזקות בכדי ללעוס היטב את המזון, דבר המגדיל את הסיכון לשאיפה של מזון בשלמותו. כמו כן, רפלקס השיעול שנועד להוציא חפץ זר שחדר לדרכי הנשימה, אינו מפותח מספיק אצל ילדים.
הפיצוחים מסוכנים לילדים גם כיוון שהם נוטים לספוח נוזלים ולהתנפח ובכך לגרום חסימה של דרכי האוויר. משרד הבריאות ממליץ להימנע ואף להרחיק פיצוחים מהישג ידם של ילדים מתחת לגיל 5 ניתן לתת לילדים פירות יבשים כגון: תאנים, צימוקים, תמרים ומשמשים יבשים, אך להקפיד לחתוך אותם לחתיכות קטנות.
ניתן להעשיר את התזונה של ילדים עם אגוזים, שקדים, בוטנים ושאר סוגי פיצוחים כשהם טחונים לאבקה, במרקם של משחה חלקה או במאפים, ועם זאת יש לזכור שהפירות היבשים גם הם מהווים גורם סיכון לחנק, מכיוון שהם בעלי מרקם דביק שעלול להידבק לדרכי הנשימה.
לילדים מומלץ להגיש פירות יבשים דביקים יש להגיש בחתיכות קטנות, לאחר הוצאת הגלעין (אם יש), ובכלל זה אין הגבלה בהגשת צימוקים, חמוציות ומאכלים דומים לילדים וזאת בשל גודלם הקטן, רק חשוב להשגיח שלא יכניסו לפיהם כמות גדולה מדי שעלולה להידבק.